Navigácia

  • Hollého pamätník

     

    V piatok 16.2.2024 sa uskutočnilo školské kolo Hollého pamätník pre žiakov 1. stupňa. Všetkým srdečne gratulujeme a víťazom 1. miesta prajeme veľa šťastia pri reprezentácii našej školy v obvodnom kole.

     

    Umiestnenie:

    Poézia:

    1. miesto: David Varga 3.A
    2. miesto: Nina Izakovičová 2.A
    3. miesto: Sofia Fernezová 4.B

    Próza:

    1. miesto: Matúš Turan 3.B
    2. miesto: Maximilián Hrčka 2.A
    3. miesto: Juliana Fernezová 2.B

     

    Mgr. Hanusová, Mgr. Šuranová, Mgr. Vorčáková

  • Nové logo ZŠ s MŠ Špačince

    Logo školy v našej obci je navrhnuté deťmi zo Základnej školy v Špačinciach v minulom školskom roku. Grafické úpravy a konečné dizajnové výstupy navrhli v spolupráci s Mgr. Kalinayovou.

     

    Samotný tvar loga- kruh alebo guľa symbolizuje celistvosť a ochranu. Žltá farba, v ktorom sú ukotvené symboly strom a kniha pripomína slnko, ktoré navodzuje pocit radosti, energie a vitality. 

     

    Symbol stromu- listnatého stromu predstavuje odkaz na všetky generácie, ktorá našu školu absolvovali a absolvujú. Naši predkovia nám zanechávajú kultúrno-vzdelanostný odkaz, korene, ktoré nesú celý kmeň s rozvetvenou korunou. Preto dnešná generácia žiakov môže prinášať ovocie- vzdelanie a vlastné "miesto pod slnkom", ktoré je bohatstvom pre celú spoločnosť. 

    Rozvetvená koruna stromu predstavuje život, komunitu a súdržnosť a úctu k jednotlivcom. Naturálny symbol odkazuje na ochranu prírody a súčasné výzvy enviromentálnej výchovy, ku ktorej žiakov vedieme. Zároveň reprezentuje areál školy plný rôznorodej zelene, ktorá sa neustále dopĺňa.  

     

    Kniha alebo zošit bez prísnych kontúr je posolstvo učiteľov a znázorňuje rešpektovanie osobitosti žiaka, ktorý v dnešnej má možnosť získať informácie veľmi jednoducho. Avšak pedagóg je ten, ktorý mu má umožniť triedenie informácií tak, aby čisté stránky boli zaplnené živnou pôdou, zmysluplnými vedomosťami pre jeho osobitný rast a prínos spoločnosti. 

     Modrá farba vyjadruje hĺbku, múdrosť a rozvoj.

    Použili sme otiene farieb, ktoré korešpondujú s farbami erbu obce Špačince. 

     

    autor: Mgr. Anna Kalinayová

  • Valentín v ŠKD

    14. február je už tradične považovaný za sviatok zaľúbených. No my s deťmi v ŠKD vidíme tento deň aj inak. Snažíme sa deti naučiť, že prejaviť lásku a náklonnosť môžeme každý deň a najmä tým, ktorí sú nášmu srdcu najbližší. Preto sme vlastnoručne vyrobenými Valentínkami potešili najmä svojich oteckov a mamičky.

  • Karneval v ŠKD

     

    Dňa 26.01.2024 sa v ŠKD uskutočnil detský karneval. Deti v rôznych farebných maskách súťažili, učili sa nové tance a zahrali sa aj s balónmi. Žiačky 2. stupňa si pre deti pripravili maľovanie na tvár. Okrem cukríkov a balónov deti potešili aj svietiace náramky. Na záver boli v každom oddelení ocenené najkreatívnejšie masky.

  • Smotanové maškrtenie v ŠKD

     

    Deti z I. a IV. oddelenia si 17.01.2024 pripravili v triede ŠKD chutné smotanové poháre. Naučili sa aké suroviny je potrebné použiť na nepečenú pochúťku a následne správny postup pri jej príprave. Deti z I. oddelenia ŠKD pripravili smotanový dezert pre svojich rodičov ako prekvapenie na rodičovské združenie. IV. oddelenie si pochutilo na smotanových pohároch hneď po príprave.

                                                                                       Vychovávateľky ŠKD: Beáta Čáliková, Mgr. Renata Žambokréthyová             

  • Nákup didaktických, konštrukčných a spoločenských hier do ŠKD v školskom roku 2023/2024

     

    Deti a vychovávateľky piatich oddelení ŠKD ZŠ s MŠ Špačince by sa chceli poďakovať Rade školy za príspevok 400 € na nákup didaktických, konštrukčných a spoločenských hier do ŠKD v školskom roku 2023/2024. Vychovávateľky nakúpili do každého oddelenia hry, ktoré sú zamerané na  všestranný a harmonický rozvoj osobnosti dieťaťa. Cieľom výchovno-vzdelávacej činnosti v školskom klube detí je okrem poskytovania množstva aktivít pre deti, naučiť ich efektívne a hlavne  tvorivo využívať voľný čas  aj vďaka novým hrám. Deti sa naučia ako si môžu organizovať svoje voľno a naplniť ho zmysluplnými činnosťami.

  • Riaditeľské voľno 22.12.2023

     

    Riaditeľ Základnej školy s materskou školou, Hlavná 626/2, 919 51 Špačince oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

     

    p o s k y t u j e riaditeľské voľno
    so súhlasom zriaďovateľa

    dňa 22.12.2023

    pre žiakov základnej školy

    z dôvodu vysokej chorobnosti pedagogických zamestnancov.

    Všetci stravníci školskej jedálne budú automaticky na tento deň odhlásení zo stravy. Školský klub detí bude v tento deň mimo prevádzky.

    Školské vyučovanie v základnej škole a prevádzka  bude obnovené 8.1.2024 bez obmedzení.

     

    Želáme všetkým príjemné prežitie vianočných sviatkov a šťastný nový rok!
     

  • December v ŠKD

     

    V predvianočnom období sa deti v ŠKD venovali rôznym aktivitám, podieľali sa na príprave vianočnej výzdoby, vyrábali rôzne vianočné dekorácie a darčeky. Taktiež sa veľmi potešili snehovej nádielke, ktorú nám mesiac december doprial aspoň na pár dní.

    Vychovávateľky ŠKD

  • Vianočný punč

     

    Aj vďaka Vašej finančnej podpore na vianočných trhoch sme mohli dnes uvariť deťom takmer 30 litrov vianočného punču v našom novom zaváracom hrnci. Verím, že ho budeme radi využívať na každej našej akcii. Punč mal u detí veľký úspech, nezostala ani kvapka. Verím, že sme deťom spríjemnili posledný školský deň v tomto roku.   

                                                                                                          p. uč. Štibraná a Šuranová

  • Vianočné pečenie v ŠKD

     

    Vianoce sú vtedy, keď voňajú koláče,

    Vianoce sú s tými, ktorých ľúbime

    i s tými na ktorých myslíme.

     Mgr. Horinová

  • Vianočná čokoláda v ŠKD

     

    Pred sviatkami sme si v III. a V. oddelení ŠKD navodili pravú vianočnú atmosféru   prípravou horúcej čokolády so šľahačkou, na ktorej sme si všetci dobre pochutili.

     

    Mgr. Gajarská, Mgr. Kolenčiaková

  • Deň zdravej výživy v 3.A

     

    19.12. sme v triede 3.A mali deň zdravej výživy. Pripravili sme si niekoľko zdravých nátierok plných bielkovín, vitamínov, minerálov a antioxidantov. Žiaci sa dozvedeli veľa nových informácií o vyváženej strave. O svoje poznatky sa doma podelili aj s rodičmi a poučili ich o škodlivosti nadmernej konzumácie tukov.   

    tr.uč. Ľubica Štibraná

  • Vianočná pošta

     

    Vianoce, najkrajšie sviatky v roku, prichádzajú pomaly a nenápadne. Nie každý ich však strávi v kruhu svojich najbližších. Preto nezabúdame ani na tých, ktorí trávia vianočné sviatky sami. Už sa stalo tradíciou, že v školskom klube detí vyrábame vianočné pozdravy našim najstarším obyvateľom ako symbol toho, že na nich niekto myslí. Vianočné pozdravy sme poroznášali po obci a dúfame, že našim starkým vyčaria úsmev na tvári.

    Mgr. Žambokréthyová, Mgr. Kolenčiaková

  • Vianočné trhy

     

    Dňa 14.12.2023 sa uskutočnila vianočná besiedka žiakov 1. stupňa spojená s vianočnými trhmi. Sviatočnú atmosféru nám vykúzlili triedne kolektívy svojimi krásnymi vystúpeniami. Potešili nás piesňami, tančekmi a básňami. Čaro Vianoc nám priblížila vôňa vianočného punču a koláčikov. Ďakujeme, že ste podporili našu školu nákupom ručne vyrábaných výrobkov našich žiakov a rodičov. Poďakovanie tiež patrí rodičom, ktorí nám pomohli zabezpečiť krásne ceny do tomboly a prispeli výrobkami na naše trhy.

    Kolektív učiteľov 1. stupňa

  • Vianočná zbierka

     

    Od 22.11.2023 do 13.12.2023 sa na našej škole uskutočnila dobrovoľná Vianočná zbierka pre psíkov do trnavského útulku. Vďaka Vám sa opäť podarilo vyzbierať potrebné veci pre psíkov ako napr. teplé deky, koberčeky, plachty, návliečky, uteráky, teplé oblečenie, konzervy, rôzne maškrty, obľúbené piškótky a hračky. Počas celej zbierky bola v škole pokladnička, do ktorej sa podarilo vyzbierať pekný finančný príspevok v sume 115 eur. Vyzbierané veci spolu s finančným príspevkom sme v piatok 15. decembra osobne odovzdali trnavskému útulku kde mali z prinesených vecí veľkú radosť. Teší nás, že touto vianočnou zbierkou môžeme psíkom bez domova aspoň trochu uľahčiť zimné mesiace a naplniť aj ich brušká.

    Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa ochotne

    zapojili a čímkoľvek prispeli do dobrovoľnej vianočnej zbierky!

     

    Mgr. Kolenčiaková, Mgr. Žambokréthyová

  • Aurelium

     

    Dňa 14.12.2023  žiaci 8. a 9. ročníka navštívili zážitkové centrum vedy Aurelium v Bratislave.  Oboznámili sa so životom a vynálezmi Aurela Stodolu a Nikola Teslu. Vstúpili do sveta fyziky, matematiky a chémie. Priamou interakciou s množstvom exponátov si osvojili získané vedomosti a odniesli nové poznatky a zážitky.

    Mgr. Jakabovičová, RNDr. Kortišová, PhD.

  • Kúzelník v ŠKD

     

    Dňa 13.12.2023 navštívil náš školský klub detí Peter Šesták, obľúbený detský zabávač a kúzelník. Ukázal deťom niektoré prvky mágie. Deti mu pomáhali čarovať a dokonca sa naučili jednoduché kúzla. Taktiež im ukázal, čo všetko sa dá vytvoriť z balónov. Kúzelníkovi ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

    Mgr. Renata Žambokréthyová

  • Dejepisná exkurzia v Rakúsku

     

    Dňa 8.12. sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili dejepisnej exkurzie na zámku Schlosshof v Rakúsku. Žiaci sa oboznámili s barokovým životom na vidieckom zámku Habsburgovcov, ktorý pôvodne patril významnému turkobijcovi princovi Eugenovi Savojskému. Keďže sme sa exkurzie zúčastnili počas adventu, navštívili sme aj miestne vianočné trhy.
     

                                                                       Mgr. Hulíková, PaedDr. Válková, Mgr. Pravňanská

  • Dejepisná olympiáda

     

    Dňa 7. 12. sa uskutočnilo školské kolo dejepisnej olympiády, ktorej sa zúčastnilo 6 žiakov 7. a 8. ročníka. Úspešnými riešiteľmi sa stali žiačky 7. A triedy Nelly Benzová a Lea Mrvová, ktoré postúpili do okresného kola.

    Blahoželáme a želáme čo najlepší výsledok v okresnom kole.
                                                                                                                                                                                                                                                                                   Mgr. Hulíková

  • Mikuláš v škole

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Špačince
    Hlavná 626/2, 919 51 Špačince
    Ulička 292, 919 51 Špačince - Materská škola
  • +421 33 5573 136 - riaditeľ, zástupca, fax
    +421 33 5340 240 - ekonómka
    +421 33 5573 188 - vedúca jedálne
    +421 33 5573 156 - materská škola

Fotogaléria